AMSTERDAM - Op 10 september organiseert het Amerikaanse modeblad Vogue de Fashion’s Night Out in het hart van New York. Hoofdredactrice Anna Wintour heeft gezorgd voor grote modellennamen die 's avonds de catwalk bij het Lincoln Center zullen betreden.

Fashion’s Night Out is een groot evenement dat wordt gehouden aan de vooravond van de New York Fashion Week. Hoofdredacteur Anna Wintour is een grote schakel in de organisatie van het spektakel.

Tijdens de publieke modeshow zullen meer dan 150 modellen kleding showen aan het publiek. Dit maakt de show de grootste ooit gehouden in New York, aldus New York Magazine.

Topmodellen

Wintour heeft verschillende supermodellen weten te regelen voor het evenement. Grote namen zijn onder andere Alessandra Ambrosio, Gisele Bündchen, Naomi Campbell, Karolina Kurkova, Adriana Lima en Coco Rocha.

Er worden 1.500 kaarten verkocht aan modeliefhebbers. Het evenement is niet alleen toegankelijk voor modellen, sterren en designers, maar ook het ‘gewone’ volk heeft entree tot het spektakel.

Amerikaanse economie

Bezoekers kunnen naast het kijken naar de modeshow, ook winkelen in de stad. Vele kledingwinkels zijn door de Vogue benaderd met de vraag langer open te blijven die avond.

Op deze manier wordt het winkelgedrag van de bezoekers gestimuleerd en krijgt de Amerikaanse economie indirect ook een oppepper.

In de commercial van het evenement ook al grote namen:

Fashion's Night Out