AMSTERDAM - Ze is een van de meest gevraagde modellen van het moment. Haar foto's sieren billboards en tijdschriftcovers en er zijn momenteel vijf commercials met haar in de hoofdrol te zien. Toch wordt Nina Taylor op straat nooit herkend.

De reden? Nina is de 'hand double' van vele modellen. Ze heeft haar prachtige handen dan ook voor zo’n twee miljoen verzekerd, aldus Grazia donderdag. 

Taylor moet dan ook oppassen met haar handen. Een appel schillen, wortels raspen of een blik openen, is er voor haar niet bij. Aangezien ook haar benen vaak in commercials te zien zijn, mag ze ook die niet scheren.

"Het is lastig om iemand te vinden die mijn situatie begrijpt. Telkens als ik ook maar een blik wil openen, moet ik iemand vragen dit voor mij te doen. Het valt niet mee mensen dan ook nog eens te overtuigen van het feit dat ik geen diva ben. Een gescheurde nagel kan voor mij betekenen dat ik een klus mis," aldus Nina.

Aanraden

Nina, die haar lichaamsdelen inmiddels tien jaar verhuurt, schreef zich in op aanraden van haar nicht. "Ze bleef me maar complimentjes geven over mijn handen. Eerst nam ik haar niet serieus, maar later besloot ik er toch iets mee te doen."

Van haar succes geniet Nina in stilte. "Als ik naar huis rijd en de grote billbaords langs de weg zie, ben ik stiekem aan het genieten. Mijn handen zijn over de hele wereld te zien, alleen weet vaak niemand dat."