AMSTERDAM - De Franse Vogue bestaat in oktober negentig jaar. Dit jubileum wordt uitgebreid gevierd met een speciale editie van het tijdschrift. Het oktobernummer bestaat uit maar liefst 266 pagina’s met Nederlands supermodel Lara Stone op de cover.

Voor de negentigste verjaardag van de Franse Vogue, besloot hoofdredacteur Carine Roitfeld het helemaal anders te doen. Dat deed ze door een nummer samen te stellen waarbij oude en nieuwe artikelen samenkomen.

"Vogue Paris is altijd al een beetje brutaal geweest," aldus Roitfeld tegen Women’s Wear Daily.

Speciaal

Roitfeld heeft samen met de rest van de redactie meer dan 150 pagina's samengesteld met beelden van de vaste fotografen Mario Sorrenti, David Sims, Terry Richardson, Steven Klein, Hedi Slimane en de tweetallen Mert Alas en Marcus Piggot en Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin.

Kenmerkend is dat Slimane de 11-jarige dochter van ontwerpster Inès de la Fressange in een klassiek kort, zwart jurkje heeft gefotografeerd.

Tijdloos

Om te laten zien dat artikelen uit de Vogue tijdloos zijn, plaatst Roitfeld in deze editie een zwart/wit portret en een interview met actrice Romy Schneider, precies zoals het in 1972 gepubliceerd is.

Het speciale nummer bestaat verder uit de gebruikelijke advertenties en daarnaast zijn er ook nog 104 pagina’s gevuld met felicitaties van vele internationale ontwerpers. Bij elkaar opgeteld heeft deze editie 166 meer pagina's dan het oktobernummer van vorig jaar.

Vanaf november wordt er tevens een nieuw lettertype geïntroduceerd, dat volgens Roitfeld gemakkelijker te lezen is.