AMSTERDAM - De Portugese designer Felipe Oliveira Baptista wordt de nieuwe designer van het sportmerk Lacoste, dat bekend staat om zijn polo’s met krokodillenlogo. Hiermee volgt hij Christophe Lemaire op, die is gevraagd te komen werken voor modehuis Hermès.

Het zou de eerste keer zijn voor Oliveira Baptista dat hij mannenkleding ontwerpt. Eerder maakte de ontwerper experimentele vrouwenkleding die hij onder andere liet zien op het Hyeres Fashion Festival in 2002.

De designer won met zijn collectie 35.000 dollar en stak dit geld in een nieuwe dameskledinglijn, aldus Women's Wear Daily.

Amerikaanse markt

Ook al had de ontwerper geen affiniteit met mannenkleding, toch werd hij een van de gegadigden om de nieuwe ontwerper te worden achter het sportmerk Lacoste. Een van de voorwaarden moest zijn dat de nieuwe designer de Amerikaanse markt en klant goed kent.

Het merk wil de Amerikaanse markt veroveren, maar heeft ook zijn zinnen gezet op de Amerikaanse vrouw. Van de klanten van Lacoste is maar 20 procent vrouw. Oliveira Baptista zou hier goed op kunnen inspelen.

Hermès

De Portugese designer, woonachtig in Parijs, volgt hiermee Christophe Lemaire op. Hij werd afgelopen mei gevraagd om de ontwerper te worden van modehuis Hermès. Lemaire vervangt op deze manier Jean Paul Gaultier als hoofdontwerper van het luxe goederen merk.

Babtista's laatste show: