AMSTERDAM - Eind juli werd bekend dat drie belangrijke modebladen een coverblunder waren begaan. Zowel de Britse Elle, de Britse Vogue als modetijdschrift W kozen voor hetzelfde Miu Miu jurkje op hun augustus-cover.

Goede PR voor het 'jongere zusje' van Prada, maar de bladen waren er minder over te spreken. Nu, ruim een maand na alle commotie rondom de drie covers, komt Vogue Australia doodleuk wéér met het Miu Miu-jurkje op de proppen.

Het tijdschrift besloot model Codie Young in de lila-variant van het jurkje op de cover van de oktobereditie te plaatsen, zo laat Fashion Blog weten.

Aandacht

Of de Australische Vogue het jurkje bewust koos om extra aandacht te genereren is niet duidelijk. De coverblunder van augustus kan het blad echter niet ontgaan zijn. Het komt nu dan ook over als een afgezaagde, onoriginele outfitkeuze, waar Vogue Australia hoogstwaarschijnlijk spijt van zal krijgen.

Maar er is meer. Het Miu Miu-jurkje blijkt nog populairder dan gedacht: er is namelijk nóg een cover met het ensemble verschenen. Ook Elle Zweden plaatste de lila-variant op de cover vannamelijk haar augustus-editie.

Covers.