AMSTERDAM - Supermodel Kate Moss lanceert in oktober haar veertiende en tevens laatste modecollectie voor de Britse modeketen Topshop. Hiermee komt de samenwerking tussen Moss en Topshop-baas Philip Green ten einde.

Het 36-jarige model heeft zojuist haar veertiende modecollectie ontworpen voor de populaire kledingwinkel. Onder andere jurkjes, schoenen, tassen en riemen behoren tot Kate Moss' kledinglijn.

De samenwerking tussen Topshop directeur Philip Green en Kate verliep opvallend soepel. Zo noemt Green Kate een 'tweede dochter'. De daadwerkelijke dochter van de directeur, Chloe Green, zou volgens de Daily Mail een reden kunnen zijn voor het opstappen van Kate Moss.

De 19-jarige zou momenteel in training zijn bij haar vader om de fijne kneepjes van het ontwerpvak te leren. Greens ambitie is om, net als Kate, een eigen kledinglijn te ontwikkelen.

Druk

Ingewijden van de modeketen beweren tegenover de krant dat het niet zo goed ging met de Kate Moss-collecties. Het model ontwierp eerder bijvoorbeeld zes collecties per jaar en dit werd al teruggebracht tot twee.

Sir Philip Green laat echter weten dat dit niets te maken heeft met het vertrek van Kate. "De samenwerking met Kate is geweldig geweest, voor ons en voor haar, maar de collecties nemen veel tijd in beslag en daarom is dit niet meer te doen voor haar."

Het supermodel ontwerpt naast Topshop ook nog tassen voor Longchamp, heeft haar eigen parfum en heeft net contracten getekend met modehuis Balenciaga en Isabel Marant.

Kate Moss in enkele van haar Topshop-creaties: 

Video