AMSTERDAM - Wie geen zin heeft om het bed wéér overhoop te halen, wil voor de nodige erotische uitspattingen nog wel eens uitwijken naar andere plekken. De ene locatie blijkt daarbij echter de andere niet.

Dat is gebleken uit een rondvraag van Cosmopolitan, waarvoor 1500 lezers ondervraagd zijn over hun favoriete seksplekken naast de slaapkamer. Hieruit bleek dat het leeuwendeel (82 procent) in ieder geval van schoon houdt: de populairste alternatieve seksplek is namelijk de douche (en/of het bad).

Eveneens ruim driekwart (80 procent) heeft achterbanken van auto’s wel eens getrotseerd om aan zijn of haar trekken te komen en ruim de helft heeft zich al wel eens laten gaan in het zwembad.

In trek

Het bos (49 procent), de keukentafel (48 procent) en het park (42 procent) zijn eveneens in trek, net als de tent (37 procent). Ook de ouderlijke slaapkamer blijkt omfloerst met een zweem van erotiek: ruim een derde (37 procent) is hier wel eens tot de daad gekomen.

De wasmachine (iets meer dan een kwart) geldt als hekkensluiter. Volgens de Britse Metro, die maandag over de enquête bericht, heeft dit vooral te maken met de 'extra stimulatie'.