AMSTERDAM – Topmodellen Christy Turlington, Erin Wasson, Julia Stegner en Emily DiDonato gingen haar al voor, maar nu is het de beurt aan Shu Pei Qin om Maybelline te vertegenwoordigen. De 20-jarige Chinese is het nieuwe gezicht van het make-upmerk.

Niet alleen is de Aziatische modemarkt in opkomst, ook modellen van die afkomst boeren steeds beter. De normaal wat vergeten groep wint aan populariteit met Shu Pei als uitstekend voorbeeld. Ze bewandelde al catwalks van Chanel, Prada, Louis Vuitton en Alexander McQueen en sierde campagnes voor onder meer Gap en Diesel.

Vooralsnog lijken internationale tijdschriften als Vogue en Harper’s Bazaar gematigd enthousiast over de Aziatische schoonheid (ze stond vooral in Chinese edities), maar dat weerhoudt Maybelline duidelijk niet een groot contract met Shu Pei te sluiten.

Vuur

"Shu Pei ziet er niet alleen buitengewoon uit, maar ze heeft ook een innerlijk vuur", vertelt Maybellines woordvoerder Damien Bertrand over de keuze aan Models.com. "Haar geweldige stijl en unieke temperament hebben aangetoond dat ze uitstekend in staat is een internationaal cosmeticamerk als dat van ons te vertegenwoordigen."

De eerste campagne met Shu Pei Qin zal deze herfst gelanceerd worden.

Shu Pei Qin