AMSTERDAM - De stylisten van WeLikeFashion.com vertalen voor NU wekelijks een catwalktrend naar de kledingkast. Dit keer een lofzang voor de luipaardprint.

Modemensen roepen dat er altijd een excuus is om dierenprints te dragen, en dat is er ook. Hoewel de mode grillig is als het om trends gaat, kan een luipaard item als ‘klassieker’ probleemloos aansluiten bij verschillende stijlen die dat seizoen de boventoon voeren.

Over een excuus hoeft dit seizoen niemand zijn hoofd te breken: de luipaardprint is in alle glorie te vinden in de collecties van een groot aantal topdesigners.

Luxe-gevoel

Belgische Dries van Noten liet een kittige collectie zien die een ’50-er jaren luxe-gevoel’ opriep. Een harige getailleerde bodywarmer en chique aandoende shawl gaven net dat beetje extra aan de eigentijdse maar brave legergroene rok die een aantal modellen sierde.

Balmain verbaasd de modebranche al een aantal seizoenen met vernieuwende gewaagde looks. De fall/winter collectie is hierbij geen uitzondering en werd al perfect beschreven door Vogue als ‘barok and roll’. De luipaardprint vormde hier een tegenhanger voor alle metallics, pailletten en barokprints. Vooral een colbert met gouden kettingen op de naden maakte indruk.

Stijlvol

Bij Hermes werd de luipaardprint op een stijlvolle manier gebracht. De modellen waren uitgedost in een perfecte mix van mannelijk en vrouwelijk.

De bolhoeden maakt het geheel bijna geheimzinnig. Een bruine leren jas met ingezette stukken faux luipaard en een elegant hooggesloten jurkje met bijpassende paraplu gaven een perfect voorbeeld van ‘leopard chic’.

Gewaagd

Dat de gestippelde kattenprint op veel verschillende manieren te dragen is, is duidelijk. Draag met grijs en zwart voor een chique benadering, met goud metallic voor instant glamour en met militaire look of grof gebreide pullover om op een gewaagde manier de herfst trends te volgen.

Het gemakkelijkst te combineren is een beprint vestje, maar een blazer of zelfs een lange jas zijn een iets spannendere keuze. In het laatste geval is het belangrijk voor een model te gaan met simpele belijningen en minimalistische details, dit zorgt voor een gebalanceerde look en houdt deze zo veelzijdig mogelijk.

Een kleine statement wordt gemaakt met een luipaardshawltje in het haar of print sokken in combinatie met een goede hak.

Trend Report: Luipaardprint