AMSTERDAM – Roger Federer mag zich op de tennisbaan dan geregeld in het zweet werken, dat wil nog niet zeggen dat hij er niet graag goed uitziet. Gelukkig blijkt kledingadvies van hét mode-orakel voor hem binnen handbereik.

Niemand minder dan hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, Anna Wintour, spreekt zich namelijk met enige regelmaat uit over de outfits van Federer.

Daarmee bewijst ze hem overigens een dienst: de toptennisser vraagt er zelf om. “Ik vraag haar soms wat ze ervan denkt”, aldus Federer vrijdag tegen The Cut. “En dan krijg ik een sterke second opinion.” De Zwitser lijkt zijn dracht zelf ook erg serieus te nemen. “Het is leuk om er op de baan goed uit te zien. We doen daarvoor erg ons best.”

In het midden

Of hij het altijd met Wintour eens is, laat Federer wijselijk in het midden. “Ik vroeg haar bijvoorbeeld naar het roze shirt dat ik laatst aanhad. Ze zei ‘oh, ben je daar wel zeker van Roger?’. Maar het was te laat! En ik heb veel complimenten gehad.”

Voor kleursuggesties zegt Federer op zich wel open te staan, maar de modegoeroe van Vogue hoeft in ieder geval niet met buiktruitjes aan te komen zetten. Naar eigen zeggen vanwege zijn harige buik. “Die wil je echt niet zien”, aldus de virtuoze tennisser.

Wintour geeft Federer kledingadvies