AMSTERDAM - Modellen moeten in principe een lengte van minimaal 1 meter 75 hebben, maar dat is voor de 14-jarige Elisany Silva geen probleem. De Braziliaanse is met ruim twee meter beslist lang genoeg voor het vak, en met de ambitie zit het ook wel goed.

Elisany Silva is met haar lengte (2.06) de langste tiener ter wereld. Haar lange lijf komt echter niet zonder problemen. Ze moest stoppen met school en haar ouders hebben onvoldoende geld om uit te zoeken waarom ze zo hard groeit en of haar bizarre groei behandeld moet worden.

Maar Elisany zelf wil het beste maken van haar lengte: ze wil haar nadeel veranderen in een voordeel en model worden. Ze zou zelfs binnenkort al haar catwalkdebuut maken bij een bruidsmodeshow in de stad Belem, in het noorden van Brazilië.

Voorkeur

De vraag is of het Silva gaat lukken. Van een runwaymodel wordt immers verwacht dat zij ‘de juiste lengte en de juiste maten’ heeft.

In het algemeen heeft men wel de voorkeur voor een wat langer model; 1 meter 75 is zo’n beetje het minimum, iets langer is wenselijk. 1 meter 80  wordt vaak als ideale lengte gezien.

Met veel langer is men echter minder blij, omdat er dan op de catwalk lengteverschillen tussen de modellen ontstaan en bovendien de kans bestaat dat de kleding te kort wordt.

Aan de andere kant houdt de modewereld ook van karakteristieke uitzonderingen, dus wie weet wordt Elisany opeens de verrassing van de komende internationale Fashion Weeks.

Foto's.