AMSTERDAM - De ene na de andere nagellaktextuur wordt op de markt gebracht. Na de altijd zo populair glanzende nagellak en de nieuwe matte nagels, doet nu de wax-nagellak zijn intrede.

De Royal Flush Wax Coat Polish is verkrijgbaar in drie verschillende tinten, onder andere een kersenrode kleur. Volgens online magazine Bellasugar verandert de nagellak, zodra deze is opgedroogd, in een kaarsvet-achtige textuur.

De nieuwe nagellak is echter niet geheel risicoloos. Naast de stoffen die ook in normale nagellak voorkomen, bevat de wax-lak een stof die Ftalaat heet. Een omstreden stof die onder andere werd gebruikt om verf en seksspeeltjes mee te ontwikkelen.

In kleine hoeveelheden wordt de stof nog steeds gebruikt voor het maken van onder andere douchegordijnen en elektronica. In grote hoeveelheden kan Ftalaat echter schade veroorzaken aan bijvoorbeeld de lever.

Mat

De kaarsvet-nagellak is nieuw, maar ook de matte nagel-trend blijft nog wel even. Verschillende modeshows als Alexander Wang, Malandrino en DKNY lieten modellen namelijk met matte nagellak in allerlei kleuren over de catwalk gaan.