AMSTERDAM – ’s Werelds duurste penthouse, een zes kamers-tellend onderkomen dat te vinden is in het Londense One Hyde Park, is verkocht. De nieuwe eigenaren, die anoniem wensen te blijven, betaalden 168 miljoen euro voor het stulpje.

Vanzelfsprekend krijgen ze daar ook wat voor: een mooi uitzicht over het Serpentinemeer bijvoorbeeld. En roomservice die dag en nacht beschikbaar is en wordt verzorgd door het nabij gelegen Mandarin Oriental hotel.

Hoewel niet bekend is wie de fortuinlijke koper is, wordt gedacht dat het om een oliemagnaat uit het Midden-Oosten of Afrika gaat. De kans is in ieder geval groot dat hij of zij wat bang aangelegd is: de woning is namelijk voorzien van kogelvrij glas, 24-uurs (SAS)bewaking en een zogenaamde panic room.

De luxueuze, twee verdiepingen tellende woning is nog niet af. Het door Christian en Nick Candy ontwikkelde wooncomplex, dat uiteindelijk vier flatgebouwen zal beslaan, wordt komende december opgeleverd, aldus The Telegraph

300

Naar verluidt is de penthouse de op één na duurste woning allertijden. Volgens Miljonair Style is althans slechts één woning tot dusver duurder, een villa nabij Monte Carlo, waar ooit 300 miljoen voor betaald is.