AMSTERDAM – Op internet is een aantal filmpjes verschenen waarop schaarsgeklede dames een stripteasedansje doen. De beelden blijken onderdeel van een nieuwe reclamestunt van lingerielabel Agent Provocateur.

De filmpjes van de virale campagne, genaamd Private Tapes, hebben een korrelig beeld. Hierdoor lijkt het alsof het om echte filmpjes gaat, die door de vrouwen zelf thuis zijn opgenomen.

Bovendien zijn de hoofden van de dames buiten beeld gelaten waardoor het onduidelijk is wie er staat te dansen.

"Het is een verleidelijke, voyeuristische ervaring, ondanks het feit dat de kijker er geen enkele twijfel over kan hebben dat de vrouw de macht en controle heeft over het filmen", aldus een woordvoerder van het merk donderdag tegen The Sun.

Virale campagnes

Virale marketingcampagnes (proberen via een bestaand (sociaal) netwerk meer naamsbekendheid te krijgen) zijn erg in trek de laatste tijd. Blentec, Levi's en Calvin Klein lanceerden allen onlangs dergelijke succesvolle viral-filmpjes die miljoenen kijkers trokken.

Toch zou maar 15 procent van dergelijke stunts slagen, waardoor het bij sommigen vooral te boek staat als geldverspilling.

De stripact: