AMSTERDAM – Het betreft nog maar een commercial voor America’s Next Top Model, maar de enkele vrijgegeven beelden zorgen al voor ophef. De reden hiervoor is Ann, aspirant model met het 'dunste middel ter wereld'.

Dat is althans wat Tyra Banks uitroept op het moment dat de 1 meter 88 lange Ann de ruimte binnenkomt.

Medejurylid Ms. Jay (J. Alexander) kan de brunette alleen maar geschokt aankijken, tot hij zich hervat en zijn beide handen om het desbetreffende middeltje vouwt. Hij slaagt erin zijn vingertoppen elkaar te laten raken.

Voller

Hoewel Tyra Banks vollere modellen altijd erg waardeert, valt dit ultra slanke model eveneens in de smaak. "Er is iets aan haar dat ik erg leuk vind", aldus Banks.

Modeblog Stylelist valt het fragment echter zwaar, want hoewel rondingen in de modewereld meer en meer geaccepteerd raken, wordt 'graatmager blijkbaar nog steeds verheerlijkt'.

Jezebel stelt dat 'dunne Ann' niet het probleem is 'maar de manier waarop er op haar gereageerd wordt'. De website doelt daarmee op de opmerking van Jay Manual dat collega Ms. Jay zó jaloers op Anns lijf zou zijn, dat hij 'alleen nog maar tictacs en waterkers zal eten'.

"Tyra mag dan ooit gezegd hebben dat mensen haar dikke reet konden kussen", stelt Newser erover, terugblikkend op Tyra's dikkere periode. "Maar het lijkt erop dat ze met die belachelijk magere Ann evengoed ingenomen is."

De commercial: