AMSTERDAM – Lingeriemerk Victoria's Secret zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Valley Lane, een bedrijf dat in schoenen handelt, heeft de gigant namelijk aangeklaagd.

Valley Lane handelt in schoenen en doet hiervoor zaken met een Chinese fabrikant, of beter gezegd: deed. Het lingeriemerk, dat ook schoenen verkoopt, kwam namelijk tussen beiden.  

Victoria's Secret wordt nu verweten de schoeiselfabrikant hebben afgepakt. Valley Lane werkte al 25 jaar met de schoenenproducent in China en zette -mede daardoor- jaarlijks 26 miljoen Amerikaanse dollar om.

Nu het luxe ondergoedmerk een exclusief contract is aangegaan met deze schoenfabriek is hun omzet met 20 miljoen gezakt naar 6 miljoen Amerikaanse dollar, aldus NY Magazine woensdag.

Afgrond

"Victoria’s Secret heeft alles gedaan om Valley Lane kapot te maken", zegt Neal Brickman, de advocaat van Valley Lane. "Ze kwamen erachter wie hun fabrikant was en toen zijn ze naar hen gegaan om te zeggen dat ze hun samenwerking met Valley Lane moet beëindigen."

Het import- en exportbedrijf zou volgens de advocaat op het randje van de afgrond staan en eist daarom een schadevergoeding van 48 miljoen Amerikaanse dollar.

Victoria’s secret heeft nog niet op de aantijgingen gereageerd.