AMSTERDAM – Jarenlang waren ze uit den boze, maar de huidkleurige panty's zijn weer helemaal terug. Vrouwen prefereren namelijk liever een stel kousen dan dat ze met hun benen bloot gaan en zich druk moeten maken om een stel onflatteuze benen.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van fabrikant Charnos onder 1750 Britse vrouwen. Van hun gaat 81 procent voor een stel kousen in plaats van een naakt onderstel.

Alison Baines, merkmanager van Charnos, zegt: "Met dit warme weer willen dames een gebruind en strak effect. Ze willen zich niet druk maken over zelfbruiner of onflatteuze benen. Ze trekken een panty aan en zijn klaar om te gaan."

Beyoncé

Ook beroemdheden worden veelvuldig gespot in de huidkleurige nylons. Beyoncé, Sarah Jessica Parker, Cheryl Cole maar ook Carla Bruni zijn een paar van de bekende dames die voor 'zekerheid en gemak' gaan.

The Daily Express vermoedt tot slot dat de trend mede te danken is aan een nieuwe generatie panty's, die waarbij ladders nagenoeg onmogelijk zijn, het effect natuurlijk is en de kousen gemaakt zijn van lichte en koele materialen.

Hierdoor zijn ze ook meer geschikt voor in de zomermaanden.