AMSTERDAM – Charles Guislain wordt door de media omschreven als het 'goth' equivalent van blogster Tavi. Maar de 17-jarige middelbare scholier heeft alweer genoeg van de modewereld en overweegt modeshows niet langer te bezoeken.

De opvallende Franse verschijning werd een modeliefhebber op 13-jarige leeftijd toen hij een paar bretels tegenkwam van Dior Homme, dat op dat moment nog onder leiding stond van zijn idool Hedi Slimane.

Maar nu, pas vier jaar later, heeft hij alweer genoeg van de modescene. "Ik wil wegvluchten uit het Europese leven, het verveelt me. Er zijn te veel onbehoorlijke mensen. Ze zijn vergeten dat mode ook leuk kan zijn", aldus Guislain tegen The New York Times.

Bijdrage

Hoewel hij vergeleken wordt met Tavi, is Guislain geen blogger en zijn bijdrage bestaat enkel uit het bezoeken van modeshows en Youtube-filmpjes. De middelbare scholier was pas 15 jaar toen hij voor het eerst stiekem een modeshow in glipte.

Cultjournalist Diane Pernet ontdekte Charles Guislain hierop als eerste. Daarna werd hij een fenomeen op Youtube en stond zelfs model voor een spread in de Italiaanse Vogue.

Charles Guislain: