AMSTERDAM - De stylisten van WeLikeFashion.com vertalen voor NU wekelijks een catwalktrend naar de kledingkast. Dit keer een lofzang voor pantalons met print in wintertijd.

Vanaf de lente is de nonchalante pantalon met statement opdruk al in het modebeeld terug te vinden. Designers als Marc Jacobs en Dries van Noten voorspelden dit al eerder met hun Spring/Summer 2010 shows, maar als het aan de couture ligt, blijft deze ook gedurende het winterseizoen favoriet.

Een pantalon met all-over print in opvallende kleuren lijkt op de maandagochtend misschien niet de eerste –en meest toegankelijke- keuze, maar kan juist een easy chic eye-catcher vormen in ieders garderobe. Uiteraard zijn aan zo'n opvallend item bepaalde voorwaarden verbonden om een eigentijdse look te behouden.

Kies

Iedere print kan en mag, maar voor de winter is een balans tussen kleur en structuur erg belangrijk. Op de catwalk waren luipaardprints favoriet, maar ook romantische bloemenprints in subtiele kleuren werden gezien en fijnere prints als barok en paisley braken voor het eerst goed door.

Broeken die qua print én qua kleur opvallen, zoals tribal prints, worden voor de winter achterwege gelaten. Dit geldt ook voor de grove bloemenprint in felle tinten.

Mooie stof

Stof zegt veel over de uitstraling van je kledingstuk. Een zijden pantalon straalt luxe uit en is perfect geschikt voor de avond. Katoen kan voor de winter te luchtig ogen, daarom is het aan te raden om voor een katoenmix te gaan die de stof nonchalanter doet vallen en soepeler laat ogen. Altijd goed is de wolmix, het brengt deze trend over naar de winter en heeft verhullende eigenschappen.

De aangesloten pantalon in taillemodel verschuift komend seizoen iets naar de achtergrond, maar blijft een klassiek silhouet creëren met een 7/8 lengte in zwart, donkerblauw of khaki tint. Deze look is het best geschikt voor vrouwen met smalle heupen en billen.

Een model tot bovenaan de heupen met een lossere pasvorm kan een uitkomst zijn voor vrouwen met ronde vormen en kan gecombineerd worden met een aangesloten blazer of een nonchalante pullover.

Combineren

Als een opvallende broek luid genoeg lijkt voor een outfit, draag het dan met een katoenen of zijden tanktop, een blazer of een T-shirt dat nonchalant valt (niet aangesloten en niet oversized). Een statement kan gemaakt worden met print T-shirts, andere prints en felle kleuren.

Wees niet bang om een tijgerprint samen te dragen met een bloemenopdruk, in de natuur gaan deze immers ook arm in arm.

Trend Report: Pantalon met print