AMSTERDAM- Naast de film wordt nu ook een kledinglijn uitgebracht gebaseerd op het boek Eat, Pray, Love. De collectie is ontworpen door de Chinese Sue Wong. 

De collectie is gebaseerd op oorspronkelijke bewoners uit India en Indonesië, de landen die ook in de film terugkomen. De kledinglijn bevat onder meer rokjes, tops en een zijden pyjamabroek. Kralen en goudkleurige details moeten de toon zetten.

"Ik was in staat een collectie te maken die opvallend, exotisch en tijdloos is, en die staat voor de reis in het boek en de aankomende film", zegt Wong over haar werk tegen The Independent

De kledinglijn zal verkocht worden in Amerikaanse warenhuizen als Bloomingdale's, Neiman Marcus en Saks Fifth Avenue. Daarnaast komt Dogeared Jewelry met een sieradenlijn voor bij de film, met onder meer kralenkettingen en armbanden.

Bestseller

Eerder kwamen er al Eat, Love, Pray geurkaarsen en parfums uit. Elk geurtje staat voor een land dat in de film voorbijkomt.

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Elizabeth Gilbert. Ze schreef over haar reis rond de wereld en de zoektocht om haar leven anders in te kunnen vullen.

De film met Julia Roberts in de hoofdrol gaat in Amerika op dertien augustus in première. In Nederland draait hij vanaf zeven oktober in de bioscopen.

Trailer film: