ROTTERDAM - Bijna 100.000 mensen hebben zich in een halve dag aangemeld voor een couvert bij een van de restaurants die meedoen aan de Restaurant Week van Diningcity.com. Dat zei een woordvoerder van het bedrijf woensdag.

Tijdens de week, die duurt van 23 tot en met zondag 29 augustus, kunnen gasten tegen een gereduceerde prijs van 25 euro een driegangenmenu krijgen.

De Restaurant Week is erg populair. Het initiatief begon drie jaar geleden met tienduizend reserveringen en vijftig deelnemende restaurants. Tijdens de laatste editie in maart waren er 221.000 reserveringen en deden er 1250 restaurants mee.

New York

Bij restauranthouders is de week zo populair dat sommigen er op eigen initiatief een of twee bij doen. Zo kunnen gasten in het Rotterdamse restaurant Antichic, dat in maart de landelijke publieksprijs won, altijd drie weken voor die gereduceerde prijs terecht.

"Ik denk dat zo'n 5 procent van de deelnemende restaurants er een of meerdere weken aan plakken'', aldus een zegsman bij Diningcity.com.

De organisatie denkt deze editie rond hetzelfde aantal reserveringen uit te komen als in maart. Meer dan twee weken per jaar wil de organisatie niet. In New York duurt de restaurantweek altijd drie weken. "Wij denken dat hij dan zijn kracht gaat verliezen."