AMSTERDAM – Lea T, het transseksuele model dat op dit moment erg geliefd is in modeland, heeft besloten zich volledig om te laten bouwen tot vrouw. Door middel van hormoontherapie zal de sekseverandering binnenkort plaatsvinden.

Dat heeft de opvallende verschijning laten weten aan Vogue, die eerder een opvallende foto van het model afbeeldde waarin zij naakt te zien is. 

Momenteel fungeert Lea T vooral als muze van het modelabel Givenchy. Leandro Cerezo, zoals de volledige naam van het model luidt, poseert in de nieuwe campagne van het merk samen met modellen Mariacarla Boscono, Malgosia Bela en Joan Smalls. Ook bewandelde ze de catwalk voor het merk.

 

Givenchy-hoofd Riccardo Tisci is idolaat van de 28-jarige transseksueel. "Ze is een ware godin. Ze is altijd supervrouwelijk, kwetsbaar en aristocratisch geweest", liet hij eerder weten aan WWD.

Schermen.

Tisci huurde Lea T in eerste instantie in als zijn persoonlijke assistent. Daarbij gebruikte hij haar vaak om kleding door te passen achter de schermen van het luxueuze label.

 

Lea vertelt hoe Tisci haar heeft geholpen te zijn wie ze is. Zo zegt ze tegen de Franse Vogue: "Op een avond moedigde hij me aan pumps te dragen naar een feest. We zijn gaan shoppen voor travestietenschoenen en hebben mijn wenkbrauwen gebleekt. Het was een verademing."

Wanneer de ombouwing zal plaatsvinden, is onduidelijk.