AMSTERDAM- Het afgelopen seizoen presenteerden verschillende modehuizen hun Resort collectie voor zomer 2010. Een opvallende trend hierbij zijn de polkadots. De stippen slaan geen enkel kledingstuk over, want ze staan op jurken tot sokken en van bikini’s tot broeken.

Veel modeontwerpers hebben in de tussencollecties de polkadot herontdekt, aldus Women's Wear Daily dinsdag. De stippentrend was onder andere aanwezig bij Marc Jacobs, Oscar de la Renta en Miu Miu.

Bij Marc Jacobs zijn de polkadots vooral terug te zien in de jurken, rokjes, jassen en bloesjes. De vrij kleine stipjes werden grotendeels gecombineerd met pastelkleuren als lichtgroen, babyroze en lichtblauw.

Riemen

Miu Miu plaatste de stippen vooral op rokjes, jurkjes, sjaals en zelfs op schoenen. Het modehuis houdt de resortcollectie vooral kleurrijk en speels. Accessoires als riemen, armbanden en sjaals zijn dan ook volop aanwezig.

De stippentrend is niet geheel nieuw. De polkadots waren eerder te zien in het voorjaar van 2009 bij de campagne van Louis Vuitton waar Madonna poseerde in een gestippelde zijden, witte pantalon.

Andere modehuizen volgden al snel en de stip werd ook opgenomen in de collecties van ondere andere Valentino, Dries van Noten en Dolce & Gabbana.