AMSTERDAM – Lang hebben ze het imago van sexy charmeurs kunnen volhouden, maar de Italiaanse man blijkt nu toch uit de gratie geraakt. Dat is gebleken uit een rondvraag onder vrouwelijke bezoekers van het land.

Vorige maand nog droeg Silvio Berlusconi een buitenlandse zakenman op 'de volgende keer wat mooie meisjes mee te nemen', omdat zij de 'Latin Lovers' wel zouden kunnen waarderen. Toch lijkt de Italiaanse premier er behoorlijk naast te zitten: vrouwelijke bezoekers van het land blijken althans niet bijzonder gecharmeerd van deze zuidelijke vrijers.

De meerderheid geeft in de rondvraag, uitgevoerd door het gastronomische tijdschrift Vie del Gusto, aan Italiaanse mannen humorloos (51 procent), kinderachtig (49 procent) en/of te vrouwelijk (57 procent) te vinden.

Ruim driekwart (79 procent) zegt dan ook niet op het type te vallen, aldus The Australian maandag.

Galant en attent

In het onderzoek werd aan de in totaal 1000 toeristen eveneens gevraagd naar de positieve eigenschappen van Italiaanse heren. Hieruit bleek dat de manier waarop ze gekleed zijn beduidend meer in de smaak valt, en ook met galant en attent zijn scoren de Italianen punten.

Studenten, zakenmannen en dj’s en entertainers (in resorts en hotels), deden door de bank genomen de meeste buitenlandse vrouwenharten kloppen.