AMSTERDAM – Het chique Amerikaanse warenhuis Saks Fifth Avenue gaat binnenkort designerkleding in grote maten verkopen. Tijdens een proefperiode in het New Yorkse filiaal zullen stukken van merken als Chanel en Valentino verkrijgbaar zijn tot en met maat 52.

Tot nu toe was de kleding alleen beschikbaar tot en met maat 42, maar nu het ook in grote maten verkrijgbaar wordt voor winkelend publiek, hoeven modeminnende dames niet langer alleen hun heil te zoeken in accessoires en schoenen van door hun zo geliefde merken.

De Daily Mail meldt dan ook dat de beslissing van het warenhuis een grote stap is, met gevolgen voor klanten van het warenhuis, ontwerpers en zelfs de mode-industrie in het algemeen. 

Enkele stuks

Een nadeel is dat er tijdens de proeftijd maar enkele stuks van de grote maten te koop zullen zijn. Wanneer de proef voorspoedig verloopt, gaat echter in elk filiaal van Saks Fifth Avenue in de Verenigde Staten plus-size kleding verkocht worden. Of andere warenhuizen soortgelijke plannen hebben, is niet bekend.

De laatste tijd zijn er veel discussies in de modewereld over grote maten. Vooral model Crystal Renn staat volop in de aandacht. Zij is één van de weinige plus-size modellen die tussen ‘normale modellen’ op de catwalk loopt en in magazines verschijnt.