AMSTERDAM – Vakantiegangers die zichzelf te bleek vinden, kunnen op het Gatwick vliegveld gratis een spray-on kleurtje krijgen. Een te bleke teint zorgt nog steeds voor onzekerheid, en volgens onderzoek schamen mannen zich hier zelfs meer voor dan vrouwen.

32 procent van de ondervraagden uit het onderzoek zeggen dat het tonen van hun bleke huid zelfs hun grootste vakantieangst is, aldus de Daily Mail donderdag.

De uitkomsten van het gehele onderzoek werden tijdens de lancering van de 'Gatwick glow', die ervoor zorgt dat passagiers een St. Tropez-tintje krijgen, onthuld. 

Zelfvertrouwen

Reizigers zeggen dat ze liever hun cellulitis en vetrollen laten zien, dan hun bleke huid. Meer dan de helft zegt dat een gebronsd lichaam meer zelfvertrouwen geeft op de eerste stranddag.

Mannen blijken minder zelfverzekerd over hun bleke lichamen dan vrouwen, maar liefst 36 procent van de mannen laat dit weten tegenover 29 procent van de vrouwen.

Goed gevoel

Kim Francis, marketingmanger van Gatwick Airport, zegt: "De ‘Gatwick glow’ is speciaal ontwikkeld om onze passagiers een boost in hun zelfvertrouwen te geven. We willen dat ze met zelfvertrouwen en een goed gevoel op vakantie gaan."

"Daarnaast zijn veel mensen bang dat ze verbranden op hun eerste dag aan het strand. Door deze actie hopen we dat mensen niet overdrijven met het zonnebaden, omdat ze immers toch al bruin zijn", aldus Francis.