AMSTERDAM – Chocolatier Dominque Persoone heeft twee grote liefden van vrouwen in één sieraad weten te vangen. Het resultaat is een halsketting van chocolade die is ingelegd met een diamant. Dragen bij een buitentemperatuur van meer dan 25 graden wordt afgeraden.

"Het is natuurlijk niet de bedoeling om op een snikhete dag op een terrasje te gaan zitten", zegt de Belgische chocoladekunstenaar zelf over zijn prijzige (4000 tot 6000 euro) creatie.

Tot 25 graden, toch een behoorlijk zomerse dag, moet het collier echter geen problemen opleveren: voor het sieraad is gebruik gemaakt van een lakachtige beschermlaag, zoals die bijvoorbeeld ook voor M&M’s gebruikt worden.

Design

De ketting ziet er uit als niets meer of minder dan een ordinaire chocoladereep, met in één blokje een diamant, en meer was dan ook niet de bedoeling.

"Het eindresultaat mocht niet te extreem of te 'design' overkomen en je moest zien dat het van chocolade was gemaakt. Het moest ook draagbaar én eetbaar zijn", aldus Dominique Persoone maandag tegen Het Nieuwsblad.

Voor de edelstenen heeft de Brugse Persoone hulp gekregen van de Antwerpse diamantair David Van Turnhout. Hoeveel karaats de stenen zijn, is niet bekendgemaakt.

De ketting.