AMSTERDAM – Rijke mannen mogen bij een scheiding financieel veel te verliezen hebben, dat maakt ze niet per se voorzichtiger. Huwelijkse voorwaarden zijn onder deze groep in ieder geval niet erg in trek.

Dat ontdekte advocatenkantoor Mishcon de Reya (gevestigd in onder meer Londen en New York) door 200 mannen te ondervragen. Alle deelnemers hadden een inkomen van 110.000 euro per jaar of hoger.

Nog geen één op de tien (8 procent) bleek huwelijkse voorwaarden te hebben of te willen. 56 procent gaf dan ook aan voldoende vertrouwen te hebben in een goede afloop, ook zonder de juridische afspraken.

Het resterende percentage gaf toe de voorwaarden overwogen te hebben, maar ook niet meer dan dat. Voor de Daily Mail een reden om rijke mannen te romantisch te noemen voor de permature vermogensverdeling. 

Regelen

Tweederde van de welgestelden geeft dan ook aan de helft van de bezittingen probleemloos af te staan, mocht het tot een scheiding komen. 28 procent wil wél meer overhouden dan zijn eega, omdat ze vinden dat ze meer ingebracht hebben. Gedacht wordt echter dat dit onderling te regelen valt.