AMSTERDAM – Een nieuw soort bh zou niet alleen voor een meer aanwezig decolleté zorgen, het lingeriestuk belooft ook de borsten koel te houden.

Dat meldt de Britse krant The Sun maandag, de dag dat het ontwerp van lingeriemerk Ann Summers officieel aan het publiek getoond wordt.

"Groot-Brittannië loopt enorm voor als het om technologieën gaat die op bh’s toegepast worden", stelt een woordvoerder van Ann Summers erover. "Ons team heeft bijzonder hard gewerkt om het antwoord te vinden op het ultieme decolleté, zonder onder het mes te hoeven gaan.

Lichaam

Dit 'ultieme décolleté' zou bereikt worden door een nieuw design en het gebruik van microbeads, dat het vermogen heeft zich naar het lichaam te vormen. Dit materiaal zou voorkomen dat borsten tegen elkaar geduwd worden, wat bij andere push-up bh's wel het geval kan zijn en een onnatuurlijke uitstraling aan de boezem kan geven.

Doordat van microbeads gebruik gemaakt is in de zogenaamde 'Instant Boob Job Bra', zou deze meteen ook geschikt zijn voor de warmere dagen van het jaar. Volgens de makers blijft het materiaal koel omdat het geen warmte opneemt, zoals lingerie waarin siliconen verwerkt zijn dat wel doet.

Of de lingerie ook in Nederland verkocht zal worden, is nog onduidelijk.

Het ontwerp.