AMSTERDAM - Dat we geen oranje kleren meer moeten aantrekken is duidelijk, maar wat dan wel? Woensdag start in Amsterdam de dertiende editie van de Amsterdam International Fashion Week (AIFW).

Startende en gevestigde ontwerpers schetsen daar op de catwalk het modebeeld voor volgend jaar. Daryl van Wouw, Monique Collignon en Iris van Herpen zijn enkele van de gevestigde Nederlandse namen die op het terrein van de Westergasfabriek in de hoofdstad hun kunsten mogen vertonen.

Verder wordt de Frans Molenaar Prijs 2010 uitgereikt en kunnen grote Nederlandse labels als bijvoorbeeld G-Star Raw laten zien wat ze voor de toekomst in petto hebben.

Kans

Het Fashion Week LAB biedt een podium aan startende ontwerpers met ambitie. Voor hen is een show op de officiële catwalk nog een stap te ver maar tijdens LAB krijgen zij toch de kans te laten zien wat ze kunnen.

Tijdens het openbare gedeelte van de AIFW, Fashion Week Downtown, kan iedereen zich laven aan de nieuwe mode. Exposities, openbare modeshows, filmvoorstellingen en symposia in Amsterdam zijn toegankelijk voor een breed publiek.

Kaart

De eerste editie van de AIFW had plaats in 2004 met als doel het op de kaart zetten van Amsterdam als modestad. Tweemaal per jaar wordt het evenement georganiseerd. De editie van komende week is de laatste onder leiding van de huidige directie.

In september presenteren de nieuwe eigenaren, Hans van der Linden van de Brand@Event Group en Bart Maussen van de Maussen Group hun plannen voor de toekomst samen met Merle Deterink, de programma directeur van de AIFW.

Volledige programma.