AMSTERDAM - Marc Jacobs en Karl Lagerfeld gingen hen voor, maar nu kregen nu zes bekende Nederlandse ontwerpers de opdracht van Mattel om de ultieme Barbie-outfit te ontwerpen. Het resultaat werd op een knalroze catwalk in de Bijenkorf in Amsterdam geshowd.

De ontwerpers, op de runway nog even aan de tand gevoeld door stylist Maik de Boer, hadden zich voor deze Barbie-opdracht goed ingeleefd. Toch bleven ze allen ook trouw aan hun eigen stijl.

Zo trapte Addy van den Krommenacker af met een mintgroene, weelderige verenjurk en liet Claes Iversen een ingetogen glamoureus jurkje zien met honderden diamantjes.

Ook Bas Kosters, naar eigen zeggen groot fan van Barbie, had precies in zijn kenmerkende stijl invulling aan een Barbiejurk gegeven. Zo was het bovenlijfje van de jurk in zijn geheel versierd met verschillende gekleurde poppenillustraties.

Blackbirdy

Ontwerpster Miss Blackbirdy koos voor een lang dromerig ontwerp van zijde, waarbij het oorspronkelijk ontwerp van de jurk in zwart garen over de stof was gedrapeerd. De zussen Spijkers en Spijkers staken Barbie in een zwart-wit gestreepte jumpsuit.

Supertrash showde een jurk die daadwerkelijk in de Bijenkorf wordt verkocht. Het Barbiejurkje heeft een fijn Bretons streepje met kleine roze afgewerkte biesjes.

De modeshow maakte onderdeel uit van het Downtown-programma van de Amsterdam International Fashion Week, die tot 18 juli duurt.

De show:

Nederlandse ontwerpers voor Barbie