AMSTERDAM – Tijdens de coutureshows die deze week in Parijs plaatsvonden waren duidelijk twee trends voor haar en make-up te onderscheiden. Modehuizen gingen met beiden geheel over de top of hielden het compleet natuurlijk.

Meestal wordt ervoor gekozen om één van de twee groots aan te pakken. Dus extreem haar met rustige make-up of andersom.

De show van ontwerper Jean Paul Gaultier werd gekenmerkt door een extravagante look, aldus Women's Wear Daily. Het haar van sommige modellen werd omhooggestoken in een soort grote lus op het voorhoofd, andere droegen een shawl in die vorm.

De make-up was gebaseerd op die van iconische sterren: de dikke wenkbrauwen van Madonna, de rode lippen van Marilyn Monroe en de gigantische nepwimpers van Greta Garbo.

Dramatiek

Ontwerper John Galliano van Christian Dior staat bekend om zijn dramatiek. Deze keer liet hij het haar omtoveren in ware opgestoken sculpturen. 

Ook de make-up was erg extreem. De ogen werden aangezet door een felgekleurde streep over het ooglid, soms zelfs in meerdere kleuren. De lippen hadden een donkerpaarse teint. 

Natuurlijk 

Valentino en Giorgio Armani Privé hielden het allebei juist natuurlijk. Het haar van de modellen waren in ongekunstelde coupes geföhnd of opgestoken. De ogen werden benadrukt met behulp van smokey eyes in goud- en bruinteinten. De lippen bleven neutraal.