AMSTERDAM - De stylisten van WeLikeFashion.com vertalen voor NU wekelijks een catwalktrend naar de kledingkast. Dit keer een lofzang voor plastic mode.

Het grote publiek wordt al enkele seizoenen geconfronteerd met de transparante trend. Doorzichtige stoffen werden voor alle kledingstukken gebruikt om op een stijlvolle manier wat meer 'edge' te geven aan een look.

Het gebruik van transparant plastic, voorheen alleen naast de catwalk te zien in de vorm van meubilair, brengt deze trend nog een stapje verder richting sci-fi en futurisme. De meeste designers beperkten zich tot plastic accessoires en schoenen, maar DSquared ging, zoals gewoonlijk, nog een stapje verder.

Camp-look

Broers Dean en Dan Caten, de oprichters en designers van Dsquared, hadden altijd al een hoge pet op van de 'camp-look'. Deze zomer was de collectie een letterlijke interpretatie van deze inspiratie, zowel het decor als de outfits waren volledig geïnspireerd op kamperen.

Plastic was hierbij een veel gebruikte stof in opvallende jurken, rokjes en zelfs regenponcho’s. Volgens de designers wordt deze het best gedragen met een trucker pet, capuchon trui en uiteraard een zogeheten 'nerd-bril'.

Prada

Andere topdesigners hielden het iets bescheidener. Bij Prada was plastic vooral aanwezig in accessoires als tassen, hadden pumps plastic hakken en zorgde vooral de plastic puntschoen voor een interessant silhouet. Door te combineren met een business look verzekerde Miuccia Prada een stijlvolle look.

Michael Kors verwerkte plastic banden in zijn jurken en schoenen, altijd met het oog op een klassieke look door simpele, hooggesloten jurken en eenvoudige schoenen te ontwerpen. Ook aan de armen van de size-zero's bungelden een plastic accessoire, een detail dat ook bij Burberry Prorsum terug te zien was.

Veilig

Draag deze trend zelf het meest veilig met plastic doorzichtige accessoires als een armband, ketting of zelfs tailleriempje. De plastic tas wint ook steeds meer terrein, it-bags worden zelfs al in een plastic variant nagemaakt voor de transparant-liefhebber.

Schoenen met plastic details kunnen ook een toevoeging zijn aan een look, maar wees niet te doorzichtig en draag samen met office-achtige jurkjes met een hooggesloten hals en lengte tot net boven de knie.

Trend Report: Plastic