AMSTERDAM – Als het buiten warm is kan het altijd nóg heter, zo moet V Magazine gedacht hebben. Het tijdschrift heeft althans gepoogd het meest sexy tijdschrift aller tijden te maken. Met name de covers springen daarbij in het oog.

De editie kreeg de naam The Sexy Body Issue mee en handelt over de –volgens V Magazine- 50 meest sexy lichamen ter wereld.

Verschillende topfotografen als Mario Testino, Willy Vanderperre en Glen Luchford verleenden hun medewerking aan de editie. Het tijdschrift wil met de uitgave naar eigen zeggen ‘borsten en konten’ vieren.

Pikant

Modefotograaf Mario Sorrenti is van stal gehaald om liefst vijf verschillende covers te verzorgen, waarop Adriana Lima, Lily Donaldson, Eniko Mihalik, Isabeli Fontana en Natasha Poly in uitdagende poses prijken. Allen dragen verschillende outfits, variërend van pikante lingerie tot niets meer of minder dan een brandslang.

De borsten van de topmodellen worden afgedekt door het tijdschriftlogo, dat voor de gelegenheid extra groot gemaakt is. Aardig is daarbij dat er ook een ‘scratch-off’ versie verkrijgbaar is, waardoor de toegepaste ‘censuur’ weggekrast kan worden. Voor zover bekend is het voor het eerst dat een tijdschrift deze techniek op de omslag toepast.

Opvallend is wel dat de cover van Adriana Lima de enige is waarop niet gekrast kan worden.

Spaans

The Sexy Body Issue is de eerste buitenlandse uitgave van het Amerikaanse modeblad, dat sinds 1999 bestaat. Het is gericht op de Spaanse markt, aldus The Huffington Post vrijdag. 

De covers.