AMSTERDAM – Het wereldberoemde plus-size model Crystal Renn zou een aantal kledingmaten geslonken zijn. Op de foto’s voor de non-profitorganisatie Fashion for Passion ziet het model er dunner uit dan voorheen.

Maar haar agentschap ontkent dat ze is afgevallen.

“Crystal’s heupen zijn nog steeds een volle honderd centimeter. Bovendien heeft ze geen behoefte om af te vallen”, benadrukt Renn’s agent Gary Dakin tegen Fashionista.

De maten van het model zouden laatst nog tijdens een shoot voor de Franse Vogue zijn opgenomen. “Crystal kan er wat strakker uit zien omdat ze pas een wandeltrip heeft gemaakt. Ze is in ieder geval gezond”, zegt Dakin.

Chanel

Toen het plus-size model dit jaar meeliep met de Chanel Cruise Collection show viel de hele modewereld over haar heen omdat ze er dunner uit zag. Tijdens de show van Jean Paul Gaultier in 2005 leek ze veel forser.

Renn werd op haar veertiende ontdekt door een modellenbureau. Om als professioneel model aan de slag te kunnen werd haar gevraagd om gewicht te verliezen. Sindsdien zijn er nogal wat schommelingen geweest in haar omvang. De laatste jaren zou ze haar voluptueuze figuur omarmd hebben.