AMSTERDAM – De haute couture week is begonnen in Parijs. Geïnspireerd door de bloementuin uit Christian Diors jeugd, presenteerde John Galliano een prachtige collectie baljurken.

Over de catwalk liepen modellen met rokken in de vorm van tulpen, jacks versierd met zijden hortensia’s, lange jassen versierd met bloemvormige kragen en jurken bedrukt met riddersporen en seringen.

De torenhoge kapsels van de modellen waren met cellofaan omwikkeld, om het haar op een bos bloemen te laten lijken. Het modieuze bosje bloemen is niet bedacht door de lokale bloemist maar door de inventieve hoedenmaakster uit Londen, Stephen Jones.

De show werd gegeven in een doorzichtige tent op het terrein van het Rodin Museum. Ontwerper John Galliano had zich speciaal voor de gelegenheid aangekleed als glamorous tuinman, compleet met strohoed.

Inspiratiebronnen

Tijdens het ontwerpen hangt Galliano zijn ontwerpstudio vol met inspiratiebronnen. In dit geval enorme foto’s van uitvergrootte bloemen, gefotografeerd door Nick Knight en Irving Penn. De show was inventief waar dat bij couture nodig is: een mondain printje, de bloemen, veranderen in iets compleet nieuws.

Naast Dior zullen er ook andere bekende modehuizen, zoals Jean Paul Gaultier, Chanel, Givency, Lacroix en Valentino, hun couture kunstwerkjes tijdens de haute couture week in Parijs laten zien.

De show: 

Dior opent Haute Couture Week