AMSTERDAM - Tekeningen van 20 Indonesische basisschoolkinderen zijn door twee creatieve Nederlandse studenten verwerkt in een t-shirtlijn voor stichting Face This. De opbrengst van de verkoop van deze shirts gaat weer naar het schooltje in Indonesië.

Verschillende DJ’s presenteerden vrijdag tijdens de eerste editie van het feest Haute Schoolture deze nieuwe Face This collectie in Rotterdam.

20 kinderen van basisschool SDK Pusu op het eiland Flores maakten anderhalve maand geleden een serie tekeningen.

De Rotterdamse stichting Face This nam de tekeningen mee naar Nederland en liet deze door twee studenten van de Rotterdamse Willem de Kooning Academie verwerken tot haar nieuwe T-shirtcollectie, genaamd Face This Flores.

De T-shirtlijn bestaat uit vier shirts voor mannen, en vier vrouwelijke modellen. Op alle tops staan vogels, bloemen, gebouwen of gezichten afgebeeld.

Opbrengsten

Met de opbrengst van de shirts wordt het zwaar verouderde schoolgebouw van de jonge tekenaars gerenoveerd en de school van nieuw lesmateriaal voorzien. "Met hun tekeningen geven de kids letterlijk vorm aan hun eigen onderwijs", aldus Jos van der Hoek, mede-oprichter van Face This.

Shirts uit de Face This Florescollectie zijn voor 19,95 euro te bestellen in de webshop van Face This.

Face This Flores collectie