AMSTERDAM - Haarstylist Daniel Hersheson weet het zeker. Zijn 'Winge', een opplakbare pony, wordt het helemaal. Dit afneembare haarstukje is ideaal voor vrouwen die soms wel, en soms geen pony willen dragen.

Een pony staat niet even leuk op ieder voorhoofd en bovendien moet het stukje haar vaak bijgeknipt worden om niet in de ogen te hangen.

Daarnaast kan haar op het voorhoofd in de zomer soms erg heet zijn. Voor mensen die willen zien of een pony hen staat, of af en toe wel en af en toe geen pony willen dragen, is er nu de Winge. Dit meldt The Daily Mail.

Klipje

Uitvinder van dit haartstukje in de Britse kapper Daniel Hersheson. De Winge is met een klipje aan het echte haar vast te klikken.

Het woord Winge is een samenstelling van het Engelse woord wig, dat pruik betekent, en fringe, het woord voor pony.

Lady Gaga

Of dames inderdaad massaal aan de Winge gaan is nog even de vraag, een vorige uitvinding van Hersheson werd in ieder geval omarmd door Lady Gaga.

De kapper is namelijk ook verantwoordelijk voor de haarboog, een haarband die bestaat uit figuren van haar. Lady gaga werd vooral gespot met de strik gemaakt van haar op haar hoofd.

Vooralsnog is de Winge alleen in Groot-Brittannie te koop voor 30 pond per stuk, dat is ruim 36 euro.