AMSTERDAM - Dat Tyra Banks voor mooie foto's zorgt en kan presenteren, was bekend. Ook heeft ze al een online magazine op haar naam staan. Nu gaat de donkere schone haar mode- en beautykennis ook nog via een online beautyplatform verspreiden.

Het topmodel komt met een website gericht op schoonheid en lifestyle. Tyra heeft al een online magazine, maar deze nieuwe website is anders, zo werd dinsdag bekend gemaakt.

Volgens online mediabedrijf Demand Media, de organisatie die Tyra helpt met het opzetten van de site, gaat het deze keer om een online multimediaal beautyplatform.

Dit platform maakt vooral gebruik van (bewegend) beeld. Op deze site kunnen bezoekers vooral video’s en foto’s bekijken over innerlijke en uiterlijke schoonheid, maar ook over mode en lifestyle.

Waardevolle markt

De mode- en beautycategorie is een van de meest dynamische en waardevolle marktsegmenten op he internet, aldus de Amerikaanse website Advertising Age. Mode- en beautywebsites waren in 2009 goed voor een winst van meer dan 7,5 miljoen dollar.

Volgens internet marketingbureau comScore zijn er meer dan 47 miljard unieke bezoekers op zulke websites in de Verenigde Staten, maar springt geen enkele site eruit qua bezoekersaantallen.

Een goede reden voor Tyra om haar website te starten en te proberen zich te onderscheiden van andere sites die zich op dezelfde onderwerpen focussen.

Droom

Tyra zelf praat niet over een mogelijk gat in de markt, volgens eigen zeggen wil ze met haar website vooral bezoekers helpen en inspireren.

"Ik ben altijd enorm gepassioneerd wanneer ik gebruik maak van mijn kennis en ervaringen in de mode- en beautybusiness om anderen te helpen. Ik wil een platform creëren dat mijn fans inspireert en educatieve content bevat om hen te helpen er op hun best uit te zien en zich optimaal te voelen", vertelt Tyra. "Ik weet zeker dat met de hulp van Demand Media mijn droom uit kan komen."

Zakenvrouw

De ondernemende Tyra Banks begon haar carrière als model, maar is inmiddels ook bekend als presentatrice en producer van haar eigen talkshow Tyra en van de modellenzoektocht America’s Next Top Model.

Het concept van ANTM verkocht ze aan tientallen landen. Ook heeft Tyra een aantal boeken geschreven.

Wanneer Tyra's beautyplatform precies gelanceerd wordt is nog niet bekend gemaakt.