AMSTERDAM - In Groot-Brittannië zijn twee advertenties van kledingmerk Diesel verbannen, omdat deze als onfatsoenlijk zijn bestempeld. Onder andere de reclame-uiting waar een meisje een foto maakt van haar geslachtsdeel, is verboden.

Diesel moet van de Advertising Standards Authority (ASA), de Britse variant van de reclame Code Commissie, de beelden overal verwijderen en ze mogen niet meer geplaatst worden in magazines.

Een van de reclame-uitingen toont een vrouw die een foto maakt van haar geslachtsdeel. Op de andere poster is te zien hoe een vrouw haar borsten onthult voor een bewakingscamera, meldt The Daily Mail.

Ongepast

De ‘Be Stupid’ campagne is volgens de ASA ongepast en antisociaal. "De beelden laten zien dat jonge vrouwen hun edele delen 'flashen'. De campagne is totaal onverantwoord en zou jongeren aan kunnen sporen hetzelfde ongepaste gedrag te vertonen", aldus de organisatie.

Diesel is echter van mening dat de campagnefoto's niet meer provocerende beelden bevatten dan andere advertenties van bijvoorbeeld zwemkleding of lingerie.

Bekijk foto's