AMSTERDAM - De gemiddelde handtas met inhoud is zo'n 423 euro waard. Daarnaast heeft een vrouw meestal drie pinpasjes of creditcards in haar portemonnee en bezit 1 op de 20 dames zelfs tien of meer betaalkaarten, zo blijkt uit een Brits onderzoek.

Een handdtas is gemiddeld zo'n 63 euro waard. De portemonnee die erin zit kostte 36 euro en bevat 34 euro aan contact geld. Een mobiele telefoon is 130 euro waard en een MP3-speler 48 euro. Een dame heeft gemiddeld voor zo'n 22 euro aan make-up in haar handtas.

De agenda heeft haar 31 euro gekost en voor haar zonnebril betaalde ze gemiddeld 49 euro. Een op de twintig vrouwen heeft een designerzonnebril met een gemiddelde waarde van 120 euro in haar tas.

Belangrijke papieren

Naast huis- en autosleutels bevat 60 procent van de Britse damestassen documenten met naam en adres, meldt The Daily Mail.

71 procent van de vrouwen heeft altijd hun paspoort of rijbewijs bij zich. Gemiddeld heeft een dame 3 betaalpasjes, terwijl 1 op de 20 vrouwen 10 of meer van deze plastic kaartjes bij zich draagt.

Diefstal

Bijna een vijfde van de ondervraagde vrouwen is haar handtas al eens kwijtgeraakt doordat deze werd gestolen of doordat ze hem verloor.

Vijf procent van de vrouwen kreeg daardoor zelfs te maken met identiteitsdiefstal.

Foto's

Het onderzoek werd uitgevoerd door de website itsmyid.co.uk, een bedrijf dat beschermende hoesjes voor paspoorten maakt.

"Eigenlijk is 430 euro nog een zuinige uitkomst, want hierbij worden spullen met een emotionele waarde, zoals foto's, niet meegeteld", aldus aldus Victoria Barrett van de website.