AMSTERDAM – Diamantontwerper Christopher Michael Shellis heeft pumps gemaakt van puur goud, versierd met 2.200 geslepen 30 karaats diamanten. De Brit heeft drie jaar gewerkt aan zijn glimmende creatie.

De handgemaakte pumps zijn op bestelling verkrijgbaar, en vooral geschikt voor trouwerijen, chique aangelegenheden en rode loper evenementen, aldus de Daily Mail.

"Om de Eternal Diamond Stiletto te maken moest ik praktisch de bouw van de klassieke stiletto opnieuw uitvinden. Het resultaat is eerder een prachtig sieraad dat gedragen kan worden als vrouwelijk verfraaiing, dan een schoen", aldus Shellis.

Creatie

Volgens Shellis kostte het maken van zijn creatie net zoveel tijd als het bouwen van de mooiste Stradivarius viool of het Fabergé ei. Hij maakte het ontwerp, een vaardige goudsmid creëerde vervolgens op traditionele werkwijze de schoenen in temperaturen van over de 1000 graden.

Elke schoen bestaat uit meer dan 30 verschillende onderdelen, allemaal handgemaakt en in elkaar gezet door een professionele goudsmid. Het maken van de gepatenteerde hak was volgens Shellis slechts een van de vele complexe processen in het voltooien van het luxe schoeisel.

Als laatste onderdeel zijn de diamanten met de hand aangebracht door een professionele diamantzetter.

Garantie

Om te verzekeren dat kopers geen spijt krijgen van hun aankoop heeft de schoen een garantie van 1.000 jaar. De eerste orders heeft Shellis inmiddels binnen.

Bekijk schoenen