AMSTERDAM - Actrice Penélope Cruz is door het merk Lancôme aangekondigd als het nieuwe gezicht van hun beroemde parfum Trésor. De actrice is volgens het merk de perfecte incarnatie van de vrouw van vandaag: schitterend, intens en ontroerend.

"Penélope Cruz is een sublieme actrice, vol emoties. Dezelfde intensheid en onvergetelijke emoties voeden al twintig jaar het verhaal van Trésor", verklaart Youcef Nabi, directeur van Lancôme International, de keuze van het nieuwe gezicht van de geur.

Het parfum

Het parfum Trésor heeft als hoofdnoot zwarte bessen en roze abrikoos. Na ongeveer twee uur vervliegen deze geurtjes en maken ze volgens Lancôme plaats voor de zogeheten hartnoten.

In het geval van Trésor is dit een bloemige combinatie van seringen en magnoliabloesem. Na een uur overheersen de basisnoten in het parfum die 24 uur of langer blijven hangen, dit is bij Trésor sandelhout vermengd met romige vanille.

Talent

Door de jaren heen heeft Cruz vele rollen gespeeld. De actrice heeft met de meest succesvolle regisseurs gewerkt en is al jaren de muze van Pedro Almodóvar.

Met haar acteertalent heeft Penélope meerdere prijzen gewonnen. In 2006 won ze met de film Volver bij het filmfestival in Cannes een award voor beste actrice.

In 2009 kreeg zij voor haar rol in Vicky Christina Barcelona een award voor Best Supporting Actress. Andere films waarin Cruz schittert zijn Broken embraces en Nine. Binnenkort is de actrice op het witte doek te bewonderen in de vierde film van Pirates of the Caribbean.