AMSTERDAM – Mannen spenderen vandaag de dag gemiddeld zeven minuten minder in de badkamer dan vrouwen voordat ze de deur uit gaan. Het verschil tussen de twee sekses werd de afgelopen jaren steeds kleiner.

Dit blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse vrouwentijdschrift Allure en mannentijdschrift GQ onder 1000 vrouwen en 1000 mannen tussen de 18 en 64 jaar oud.

Mannen zijn 's morgens 22 minuten in de badkamer te vinden en vrouwen iedere ochtend zo'n 29 minuten.

Vijf jaar geleden besteedden mannen nog maar 20 minuten aan scheren, tanden poetsen en het haar in model brengen.

Druk

Zowel mannen als vrouwen geven toe een druk te voelen om goed voor de dag te komen. Maar liefst 72 procent van de mannen zegt een bepaalde druk te voelen tegenover 78 procent van de vrouwen.

Mannen geven daardoor steeds meer geld uit aan beautyproducten. Vijf jaar geleden was dit nog 90 dollar per jaar en nu al 121 dollar.

Metroseksueel

Zich schamen voor hun dagelijkse beautyfrituelen doen de meeste mannen niet.

Ongeveer 63 procent van de mannen zegt geen enkel probleem te hebben met hun dagelijkse schoonheidsroutine en vindt het zelfs leuk om met het uiterlijk bezig te zijn.

Wel heeft 93 procent van de mannen een hekel aan de term metroseksueel. Ze noemen het een beledigende en ouderwetse uitdrukking die absoluut niet bij hen past.