AMSTERDAM – De 29-jarige Gisele Bündchen is nog steeds het bestverdienende en meest invloedrijke model ter wereld volgens het Amerikaanse Forbes Magazine.

Dit is opmerkelijk te noemen omdat Bündchen vorig jaar beviel van een baby. Door haar zwangerschap verrichtte ze een tijd lang geen modellenwerk.

Toch verdiende het Braziliaanse topmodel  vorig jaar ruim 25 miljoen dollar. Ze verslaat hiermee de modellen Heidi Klum, die vorig jaar goed was voor 16 miljoen dollar, en Kate Moss die 9 miljoen dollar in de wacht sleepte.

Slippers

Ondanks haar zwangerschap en bevalling, stond Bündchen vorig jaar model voor spijkerbroekenmerk True Religion en luxemerk Dolce & Gabbana.

De Braziliaanse schone heeft daarnaast haar eigen huidverzorgingslijn en een eigen slippermerk, genaamd Ipanema by Gisele.

Sociale media

Bündchen staat op de 85ste plaats van de totale lijst van bestverdienende en meest invloedrijke celebrities. Bovenaan staat Oprah Winfrey.

Forbes baseert zijn lijst met bestverdienende en invloedrijke personen onder andere op gegevens over inkomen, het aantal links op internet en het aantal keer dat een persoon genoemd wordt op sociale media.