AMSTERDAM – Modehuis Gucci ligt in de clinch met Elisabetta Gucci, kleindochter van de oprichter van het modehuis. Het merk wil niet dat Elisabetta haar achternaam gebruikt voor de naam van een hotelketen.

Elisabetta Gucci is op geen enkele manier betrokken bij het modelabel. Ze is artistiek directeur van een Italiaans bedrijf dat handelt in interieurs en woonaccessoires.

Haar plan is om de komende vijftien jaar veertig hotels over de hele wereld te openen onder de naam Elisabetta Gucci Hotels, te beginnen met een luxe logement in Dubai. Volgens de website levert deze hotelketen 'hoogwaardige luxe en Italiaanse gastvrijheid'.

Rechtzaak

Het modehuis wil echter niet dat de hotels de naam Gucci krijgen, dus heeft het merk Elisabetta voor het gerecht gedaagd om dit te voorkomen. Het modehuis eist een verbod op het gebruik van de naam en wil exclusief de rechten op de naam Gucci.

"De afgelopen weken hebben internationale media bericht dat modehuis Gucci is betrokken bij een bepaald hotelproject", aldus een woordvoerder van het modehuis tegen The Independent.

"Dit is onjuist. Gucci wil duidelijk maken dat het geen enkele relatie heeft met Elisabetta Gucci Hotels en ook niets te maken heeft met welk project dan ook binnen Elisabetta Gucci Hotels", vervolgt de woordvoerder.

Lorens Ziller, manager van Elisabetta Gucci Hotels, claimt dat Elisabetta 'gewoon haar werk doet'. "Ze kan haar achternaam of afkomst niet veranderen. Dat ze een beroemde naam en achtergrond heeft is niet haar schuld", aldus Ziller