AMSTERDAM – Modeontwerper Jean Paul Gaultier heeft een collectie ontworpen voor het luxe Italiaanse ondergoedmerk La Perla. Het is de eerste lingerielijn voor de Franse ontwerper.

De collectie bestaat uit 27 items. De meeste van deze artikelen zijn met de hand gemaakt.

Al is het de eerste lingerielijn voor de ontwerper, Jean Paul Gaultier had wel al ervaring in het ontwerpen van damesondergoed. Hij is namelijk het creatieve brein achter de beroemde puntige beha van Madonna. De korsetten, hoge onderbroeken en beha’s uit zijn eerste lijn voor La Perla zijn dan ook op dit ontwerp gebaseerd.

Limited Edition

Twee van de meest opvallende designs, een limited edition jarretelgordel en eveneens een limited edition zwarte satijnen bh, worden geshowd tijdens Gaultiers coutureshow in Parijs op 7 juli, weet Stylist te verklappen.

Parel

"In mijn laatste prêt-a-porter collectie had ik me al laten inspireren door puntige bh's en korsetten", vertelt Gaultier.

"Deze samenwerking is dan ook een natuurlijke en logische stap, vooral omdat La Perla de parel van de lingeriewereld is", vervolgt de ontwerper.

Badkledingcollectie

Gaultier heeft een tweejarig contract bij La Perla getekend. Er liggen dus meer collecties in samenwerking met het lingeriemerk in het verschiet.

Zo wordt er in maart 2011 een badkledingcollectie gelanceerd.

Een artikel uit de eerste lingeriecollectie van Jean Paul Gaultier kost tussen de 500 en 1000 euro. De lingerielijn is vanaf november verkrijgbaar in geselecteerde La Perla winkels, Gaultier boetieks en bij Galeries LaFayette in Parijs.