AMSTERDAM – Het Indiase model Viveka Babajee heeft zelfmoord gepleegd. Haar levenloze lichaam werd vorige week gevonden in haar appartement in Mumbai. Haar dood volgt op een serie zelfmoorden van succesvolle modellen.

Het model, welke tevens succesvol Bollywood actrice was, heeft zich aan de plafonventilator verhangen, zo meldt The Cut.

Volgens de Calcutta Telegraph leed de 37-jarige voormalige Miss Mauritius en het Indiase gezicht van Coca Cola aan een zware depressie.

Een van velen

Het aantal zelfmoordpogingen onder modellen is de afgelopen twee jaar sterk gestegen. Een week voordat Viveka Babajee zichzelf van het leven beroofde, sprong het mannelijke gezicht van Burberry, de 22-jarige Tom Nicon, van zijn appartement in Italië.

Daarnaast maakte begin dit jaar het 24-jarige mannelijke model Ambrose Olsen, onder meer bekend van zijn werk voor topmerken als Armani, Hugo Boss en Burberry een einde aan zijn leven.

Ook onder anderen model Daul Kim beroofde zichzelf onlangs van het leven en het Franse model en Victoria's Secret Angel Noémie Lenoir deed een zelfmoordpoging in mei.