AMSTERDAM – Naakt is dé grote trend tijdens de huidige mannenshows die de mode voor het voorjaar van 2011 tonen. Grote merken als Bottega Veneta, Jean Paul Gaultier en Emporio Armani lieten hun mannelijke modellen de catwalk betreden met vrijwel niets aan.

Nog geen enkel eerder seizoen waren de catwalkmodellen zo schaars gekleed, stelt The Cut.

Voorheen was er tijdens een modeshow wel eens een stel blote benen of een enkele keer een blote bast te bespeuren, maar dit keer gaan de ontwerpers veel verder.

Designers gaan in de nieuwste collecties over de top met strakke zwembroeken van het Speedo-model en doorzichtige of gescheurde kledingstukken.
 
Zo stuurde D&G zijn modellen met ontbloot bovenlijf de catwalk op en showde Emporio Armani zelfs modellen in een soort weinig verhullende badpakken.

Adonis

De grote vraag is volgens The Cut echter of normale mannen deze kleding wel zouden willen en kunnen dragen.

De gemiddelde kerel heeft namelijk niet zulke spieren als het doorsnee catwalkmodel en zal er dus minder appetijtelijk uit zien als de adonissen die de grote designers inhuren om hun kleding te presenteren.

Behouden

De Resort Shows voor vrouwenmode in 2011 waren juist heel behouden vergeleken met de mannenmode van het voorjaarsseizoen.

Ontblote middenriffen waren nauwelijks te ontdekken en zelfs de lengte van rokken is in jaren niet zo lang geweest.

Bekijk foto’s mannenmode