AMSTERDAM – De taille van model Tao Okamoto op een foto waar ze een polo draagt van modemerk Ralph Lauren, is onnatuurlijk smal gemaakt met het programma Photoshop. Ralph Lauren maakte zich al eerder schuldig aan het extreem dun maken van modellen.

De foto is te zien op de website van de Amerikaanse modedetailhandel Nordstrom, meldt CocoPerez.
 
De reden van de bewerking zou zijn dat ontwerper Ralph Lauren alleen maar van hele dunne modellen houdt, zelfs als het lichaam daarvoor door middel van Photoshop onnatuurlijk mager moet worden gemaakt.

Te dik

Een jaar geleden werd model Filippa Hamilton door Ralph Lauren ontslagen omdat ze te dik zou zijn. Vlak daarvoor was een campagnefoto van haar gepubliceerd waarbij haar lichaam door flink wat computerbewerking nog dunner was gemaakt dan dat het al was.
 
Het resultaat was een foto van Hamilton met een taille die nog dunner was dan haar hoofd. De afbeelding zorgde voor flink wat ophef in diverse media.

Beterschap

Ralph Lauren bekende schuld voor het corrigeren van het lichaam van zijn voormalige muze en beloofde beterschap. Toch werd vlak daarna weer een foto van Ralph Lauren uitgegeven met daarop model Valentina Zalyaeva in weer onnatuurlijke proporties.

In het geval van Tao Okamoto is niet bekend of Ralph Lauren verantwoordelijk is voor de foto, of dat Nordstrom die de foto op haar site zette, los is gegaan met Photoshop.

Kritiek

Er komt binnen de modewereld steeds meer kritiek op het photoshoppen van modellen. De Franse vrouwenglossy Marie Claire bracht daarom al eerder een Photoshop-vrij nummer op de markt.